Ronse Swimming Club - homepage
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club

Jeugdwerking RSC werpt zijn vruchten af…

Jeugdwerking RSC werpt zijn vruchten af…

Een paar jaar terug nam het bestuur het besluit om van koers te wisselen. We lieten het amateurcircuit geleidelijk aan links liggen en spitsten ons toe op een zeer kwalitatieve zwemschool en jeugdwerking, zodoende in de toekomst enige rol van betekenis te kunnen spelen op het hoogste niveau binnen de zwemwereld.

Bleek dat het geweer van schouder veranderen, ons sneller resultaat bracht dan verwacht. De eerste selectie voor de Internationale Driekamp alsook de mooie podiumplaatsen op het VJK en het BJK van Pauline Vandepoorte in 2017, krijgen nu een schitterend vervolg... Op het VJK in februari bevestigde Pauline haar kunnen met een zilveren medaille op de 400m vrije slag en werd ze vervoegd door Nathan Van der Bruggen die knap zijn eerste Vlaamse titel binnen haalde en dit tevens op de 400m vrije slag. Daarnaast werd hij ook nog eens 3x tweede op de 100m vrije slag, 200m vrije slag en 200m wisselslag.  

Op het BJK het voorbije weekend trad RSC aan met een heel pak jonge talentvolle zwemmers, Nathan Van der Bruggen – Pauline Vandepoorte – Adriano Conte – Isaac Cornelis – Margaux Gansemans – Xander Vanden Eynde – Gwenaelle Giot en Jana Persoons, gaven het beste van zichzelf en verbeterden stuk voor stuk hun PB's. Slokkop van dienst was Nathan, die met 2 Belgische titels (400 vrij en 100 vrij), alsook een zilveren plak op de 100 vlinder, RSC in de spotlights plaatste. Uiteraard zijn de knappe 5de plaats op  de 400 vrije slag van Pauline en de 5de plaats op de 200 wissel van Nathan, prestaties om U tegen te zeggen. Wetende dat ze vrijwel allemaal uit onze zwemschool komen, bevestigd dat dat de vernieuwde aanpak zijn vruchten afwerpt.

Toen we zondagavond tevens de selectie van de Internationale Driekamp doorkregen en bleek dat naast Nathan en Paulien ook Robbe Eggermont en Daan Van Daele werden geselecteerd, waarmee onze jeugdwerking en vernieuwde aanpak andermaal bevestiging krijgt.

Met het BK 15+ op het programma dit weekend, zal blijken of ook de structurele aanpassingen bij onze oudere zwemmers zijn vruchten zal afwerpen. Wij zijn er alvast van overtuigd dat Camille Marescaux – Marnix Gansemans – Yori Jonckheere – Aaron Vandorpe en Julien Terryn alles uit de kast gaan halen om hun inzet en gedrevenheid te verzilveren via een knappe ereplaats, een mooie PB of misschien wel een medaille.

Download meer informatie (PDF) »

 

Jeugdwerking RSC werpt zijn vruchten af…
Jeugdwerking RSC werpt zijn vruchten af…
Jeugdwerking RSC werpt zijn vruchten af…

Meer nieuws

PrivacyverklaringFlockdesign