Ronse Swimming Club - homepage
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club

Pré-competitie

Hoewel deze naam meteen doet denken aan wedstrijdzwemmen, is dit verre van zo te zijn. Elke nieuwe zwemmer komt, na een evaluatie, in één van deze groepen terecht. Door de continue evaluatie van uw kind is er doorstroming naar een hogere groep als uw kind hiervoor klaar is.

Wanneer we op het punt komen waar het toetreden tot de wedstrijdgroep mogelijk is, zal de jeugdverantwoordelijke en/of de hoofdtrainer met de ouders en het kind een afspraak maken om de werking van de wedstrijdgroep te bespreken. Uiteraard is geen enkele zwemmer is verplicht om, na het doorlopen van de verschillende pré-competitie groepen, aan te sluiten bij de wedstrijdgroep.

Er kan op dat moment ook gekozen worden om verder te zwemmen op recreatief niveau (zie verder). Enige voorwaarde om te kunnen starten in één van deze groepen is in het bezit zijn van een 25m brevet (moet worden getoond bij het inschrijven).

Werking, Trainingen en Trainers

Pré-competitie 1

Bijna alle nieuwe leden, die niet naar de zwemschool zijn geweest, komen in de pré-competitie 1 terecht. Hier worden de verschillende zwemstijlen aangeleerd en leert het kind duiken en keerpunten nemen.

Yari Yari Glenn Glenn

Trainingsuren

  • Woensdag van 13u tot 14u: Groep 1
  • Woensdag van 14u tot 15u: Groep 2
  • Zaterdag van 17u30 tot 18u30: Groep 1 & 2

Pré-competitie 2

Zwemmers die uit de zwemschool komen alsook zwemmers die pré-competitie 1 doorlopen hebben treden toe tot de pré-competitie 2. De verschillende zwemstijlen worden verder aangeleerd, alsook het duiken en keerpunten nemen worden vervolmaakt.

Julien Julien Lorenzo Lorenzo

Trainingsuren

  • Woensdag van 13u tot 14u: Groep 1
  • Woensdag van 14u tot 15u: Groep 2
  • Zaterdag van 17u30 tot 18u30: Groep 1 & 2

Pré-competitie 3

Doorstroming uit pré-competitie 2. Ook zwemmers die reeds ervaring hebben in het zwemmen kunnen direct in deze groep terecht komen (na evaluatie). In deze groep wordt er verder ingegaan op het technische aspect van de verschillende zwemstijlen. Na het doorlopen van deze groep zwemt de zwemmer technisch goed tot perfect en kan er nadien gekozen worden om verder op recreatief niveau te zwemmen of om door te stromen naar de competitie.

Tom Tom Kito Kito

Trainingsuren

  • Woensdag van 13u tot 14u: Groep 1
  • Woensdag van 14u tot 15u: Groep 2
  • Zaterdag van 17u30 tot 18u30: Groep 1 & 2

PACO

Sinds kort is ook RSC is het PACO-project van de VZF gestapt. Velen zullen zich afvragen waarom RSC daarmee begonnen is en wat het juist inhoudt, de uitleg staat hieronder:

PACO is een project die een aantrekkelijk zwemsport-aanbod creëert voor jonge zwemmers (6- tot 12-jarigen).

Bij dit zwemsport-aanbod staat FUN beleven voorop. Het accent ligt in het opdoen van basistechnieken en het ontwikkelen van deze bewegingservaringen in uitdagende wedstrijdjes met de meest eenvoudige regels en normen. Dit kan gaan om zwemwedstrijdjes maar ook over waterpolowedstrijdjes.

Dit project is dus enkel bedoeld voor de zwemmertjes die nog geen competitie zwemmen, gaande van zwemschool tot pré-competitie 4. Dit project is de springplank naar het echte competitie zwemmen (voor diegene die het wensen achteraf).

Alle info over PACO zal via de site, mail en op de trainingen zelf gebeuren. Binnenkort zullen jullie meer informatie krijgen over de wedstrijden waaraan jullie zullen kunnen deelnemen.

Voor meer informatie kunnen jullie altijd terecht bij de jeugdverantwoordelijke.

Prijs

Prijs per jaar (1 januari tot 31 december): €150

PrivacyverklaringFlockdesign