Ronse Swimming Club - homepage
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club

Pré-competitie

Na de zwemschool komt men de in pré-competitie groepen terecht (geen verplichting). Eens men in de pré-competitie groep zit gaat men de verschillende slagen verder verfijnen en het kind voorbereiden op het wedstrijdzwemmen. Door de continue evaluatie is er doorstroming naar een hogere groep als uw kind hiervoor klaar is. Hier verwacht men ook een aanwezigheidspercentage van 70% op maandelijkse basis. Om het kind kennis te laten met wedstrijdzwemmen gaat men met hen 3 à 4x per jaar naar een PACO wedstrijd (meer uitleg onderaan deze pagina).

Wanneer we op het punt komen waar het toetreden tot de wedstrijdgroep mogelijk is, zal de jeugdverantwoordelijke en/of de hoofdtrainer met de ouders en het kind een afspraak maken om de werking van de wedstrijdgroep te bespreken. Uiteraard is geen enkele zwemmer is verplicht om, na het doorlopen van de verschillende pré-competitie groepen, aan te sluiten bij de wedstrijdgroep.

OPMERKING: Zwemmers die de zwemschool niet doorlopen hebben zullen eerst een test moeten afleggen om te zien wat ze reeds kunnen.

Werking, Trainingen en Trainers

Pré-competitie 1

Zwemmers uit de zwemschool of nieuwe zwemmers die de einddoelen van fase 4 hebben gehaald (al dan niet na een test).

Einddoelen

Yari Yari Camille Gwennaëlle Louise Louise

Trainingsuren

  • Woensdag van 14u tot 15u
  • Zaterdag van 11u tot 12u

Pré-competitie 2

Doorstroming uit pré-competitie 1

Einddoelen

Yari Yari Julien Julien Noëmie Noëmie Nikita Nikita
Louise Louise

Trainingsuren

  • Woensdag van 15u tot 16u: Groep 1 & 2
  • Zaterdag van 12u tot 13u: Groep 1 & 2

Pré-competitie 3

Doorstroming uit pré-competitie 2. Ook zwemmers die reeds ervaring hebben in het zwemmen kunnen direct in deze groep terecht komen (na evaluatie).

Einddoelen

Julien Julien Tom Tom Nikita Nikita Noëmie Noëmie

Trainingsuren

  • Woensdag van 16u tot 17u: Groep 1 & 2
  • Zaterdag van 18u tot 20u: Groep 1 & 2

PACO

Sinds kort is ook RSC is het PACO-project van de VZF gestapt. Velen zullen zich afvragen waarom RSC daarmee begonnen is en wat het juist inhoudt, de uitleg staat hieronder:

PACO is een project die een aantrekkelijk zwemsport-aanbod creëert voor jonge zwemmers (6- tot 12-jarigen).

Bij dit zwemsport-aanbod staat FUN beleven voorop. Het accent ligt in het opdoen van basistechnieken en het ontwikkelen van deze bewegingservaringen in uitdagende wedstrijdjes met de meest eenvoudige regels en normen. Dit kan gaan om zwemwedstrijdjes maar ook over waterpolowedstrijdjes.

Dit project is dus enkel bedoeld voor de zwemmertjes die nog geen competitie zwemmen, gaande van zwemschool tot pré-competitie 4. Dit project is de springplank naar het echte competitie zwemmen (voor diegene die het wensen achteraf).

Alle info over PACO zal via de site, mail en op de trainingen zelf gebeuren. Binnenkort zullen jullie meer informatie krijgen over de wedstrijden waaraan jullie zullen kunnen deelnemen.

Wat moet ik allemaal voorzien voor de wedstrijd?

Voor meer informatie kunnen jullie altijd terecht bij de jeugdverantwoordelijke.

Klik hier voor meer informatie »

Prijs

Prijs per jaar (1 januari tot 31 december):
Pré-competitie 1-2 en 3: € 200

GDPR PrivacyverklaringFlockdesign