Ronse Swimming Club - homepage
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club
Ronse Swimming Club

Zwemschool

Sinds het ontstaan van de nieuwe leerlijn zwemmen en de introductie van de nieuwe ISB-brevetten Fred Brevet werkt RSC geheel volgens deze leerlijn. Dankzij deze werkwijze en de uitermate geschikte lesgevers binnen onze zwemschool zijn wij fier te mogen zeggen dat menig wat zwemclubs, scholen en zelfs sportdiensten van andere steden en gemeenten vragen naar hoe wij deze leerlijn geïmplementeerd hebben in onze zwemclub. Ook de doorstroming naar de zwemclub achteraf was nog nooit zo groot, met heel wat aanstormend talent binnen onze rangen.

Alle onderstaande groepen staan onder leiding van gediplomeerde lesgevers, die op hun beurt gecoördineerd worden door de jeugdverantwoordelijke en de hoofdtrainer. Er zijn 3 instroommomenten voor de zwemschool: de eerste lesdag van september, de eerste lesdag van januari en de eerste lesdag na de paasvakantie. Door de grote vraag en onze keuze voor kwaliteit in plaats van kwantiteit zijn wij genoodzaakt met een wachtlijst te werken. Uw kind tijdig op de lijst zetten is dus zeker aangeraden.

Werking, Trainingen en Trainers

De Pinguïns: Watergewenning

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen terecht in onze zwemschool. Daar water voor veel kinderen niet zo een geruststellende omgeving is, zal het er bij deze groep vooral op aankomen de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met het water. Ook worden bij deze groep de belangrijkste elementen van zwemmen aangeleerd, namelijk drijven, pijlen (eerder fase 2) en aquatisch ademhalen.

Sylvie Sylvie Emilie Emilie Camille Camille Justine Justine
Pauline Pauline

Trainingsuren

  • Zaterdag van 16u tot 17u: Groep 1
  • Zaterdag van 17u tot 18u: Groep 2

De Dolfijnen: Verdiepende watergewenning

In deze groep komen de kinderen die alle einddoelen van fase 1 hebben behaald. Eens fase 1 doorlopen is zijn de kinderen vertrouwd met het water. Ook kunnen zij al drijven en aquatisch ademhalen. In deze fase wordt 1 van de belangrijkste elementen van het zwemmen aangeleerd, namelijk pijlen. In deze fase leert het kind zichzelf te redden in het water. We bedoelen hiermee dat we het kind leren hoe het zich op een veilige manier naar de kant kan begeven. Er wordt hierbij nog niet gesproken van een genormeerde zwemslag.

Lorenzo Lorenzo Kito Kito Camille Gwennaëlle

Trainingsuren

  • Zaterdag van 16u tot 17u: Groep 1
  • Zaterdag van 17u tot 18u: Groep 2

De Haaien: Leren zwemmen

Na het doorlopen van de vorige 2 fasen is een kind "water veilig". Dit is voor ons, als zwemclub, niet voldoende en daarom willen wij het kind leren zwemmen. Indien alle voorgaande einddoelen behaald zijn, zal een kind vrij snel en vlot leren zwemmen. Wij kiezen ervoor om eerst de rugslag aan te leren.

Julien Julien Aaron Aaron Jana Jana Louise Louise
Noëmie Noëmie

Trainingsuren

  • Zaterdag van 16u tot 17u: Groep 1
  • Zaterdag van 17u tot 18u: Groep 2

De Orka's: Vervolmaking

Na fase 3 kan een kind de globale rugslag, de beenbeweging schoolslag en de beenbeweging crawl. Ook heeft het de eerste vorm van duiken geleerd. In fase 4 leert men de volledige schoolslag en crawl aan, alsook wordt de rugslag technisch verder verbeterd.

Tom Tom Jana Jason Jana Yori

Trainingsuren

  • Zaterdag van 16u tot 17u: Groep 1
  • Zaterdag van 17u tot 18u: Groep 2

Prijs

Prijs per jaar (1 januari tot 31 december): €175 (+€10 borg voor badmuts)

GDPR PrivacyverklaringFlockdesign